Новите акции на Българска роза Севтополис се търгуват от сряда

452
БФБ-София АД регистрира за търговия на 30 януари, сряда, на Официлен пазар на акции, сегмент "В" последваща емисия акции на Българска роза Севтополис АД (), издадена в резултат на увеличението на капитал на дружеството.

Капиталът бе увеличен двойно от 6 032 712 лева до 12 065 424 лв., чрез издаването на 6 032 712 акции с емисионна и номинална стойност от 1 лев.

Най-много (2.4 млн. лв.) от набраните средства ще се инвестират в закупуване на каруселен екстрактор и изпарителна инсталация за цех “Фитохимичен”, а по 1.1 млн. лв. ще се вложат в завършване реконструкцията на цех „Твърди лекарствени форми”, нова микробиологична лаборатория и нов Блистер автомат за цех “Твърди лекарствени форми”.

Общо 1 млн. лв. ще струва инвестицията в реконструкция на последна фаза на цех „Фитохимичен”, а реконструкцията и преустройството на склад „Готова продукция” е на стойност 800 хил. лв.

Съответно 500 и 300 хил. лв. ще се инвестират в нов склад за лечебни растения и силози за растения.

До момента по позицията са изтъгувани 400 акции на средна цена от 2.60 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...