Новите акции на Билборд ще се търгуват от идната сряда

421
Новите акции на Билборд ще се търгуват от идната сряда

Търговията на Българска фондова борса с новите акции от увеличението на капитала на Билборд АД () ще започне от другата сряда. Решението за това е взето на днешното заседание на борсовото ръковдство, съобщиха от БФБ.

Размерът на емисията на Билборд АД след увеличението на капитала ще нарасне от сегашните 7.5 млн. лв. на 15 млн. лв., разпределени в същото количество ценни книжа.

В началото на септември Комисията за финансов надзор вписа последващата емисия на публичната компания.

ОСА на компанията гласува по-рано през лятото за двойно увеличение на капитала със собствени средства.

Със 133% нараства консолидираната печалба на Билборд АД за първото полугодие на 2008 г. спрямо същия период на миналата година. Ако тогава печалбата е възлизала на 569 хил. лв., то, според последния консолидиран отчет, тя е 1.33 млн. лв. При основен капитал от 7.5 млн. лв., разпределени в същото количество ценни книжа, печалбата на акция е 0.18 лв.

Нека да припомним, че Билборд АД ще е едно от новите попълнения в BG40. Промените в индекса ще са в сила от 23 септември.

Към момента са изтъргувани 829 акции на компанията като цената при последната сделка надвишава с 1.85% тази на отваряне. Средната стойност на акция е 5.41 лв.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...