Новият проект за търговото предложение на Енергия е на цена от 49.57 лв.

404
Новият проект за търговото предложение на Енергия е на цена от 49.57 лв.

Новият проект, на който ще бъде отправено търговото предложение към останалите акционери на Енергия АД-Търговище е 49.57 лв. за акция, съобщава сайтът на Българска фондова борса.

Само преди седмица от Комисията за финансов надзор наложиха временна забрана за предходното търгово предложение, което бе на цена от 42.50 лв. за брой.

Търговите предложители Енергия-97 АД, Енергия Консулт ЕАД и ЕнерСис Холдингс (Люксембург) С.А.Р.Л. притежават пряко и чрез свързани лица 90.13% от капитала на дружеството, чийто предмет на дейност е производството на акумулаторни батерии.

През януари EnerSys Holdings (Luxembourg) S. a. r. l.-Люксембург, 100% дъщерно дружество на EnerSys, придоби 90,13 на сто от капитала на дружеството за общо 17 млн. долара.

Енергия АД обяви нетна печалба за 2006 г. в размер на 56 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 118 хил. лв. за 2005 г. По време на днешната търговска сесия общо 5 акции на компанията бяха обект на търговия, като цената на акция остана непроменена спрямо предходната сесия- 50.00 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg