От приватизацията на застрахователната компания „Булстрад" до момента дружеството е реализирало над 300% ръст в премийния си приход в условията на значително конкурентна среда на българския пазар.


Това заяви изпълнителният директор на „Булстрад" Румен Янчев по време на официалната пресконференция по представянето на новия собственик на дружеството - „Виена Иншурънс Груп".

„Виена Иншурънс Груп" е компания с над 180-годишна история в областта на застраховането, чийто опит и професионализъм ще допринесе за запазване на лидерската позиция на Булстрад на българския застрахователен пазар и същевременно ще способства за въвеждането на нови добри практики, целящи още по-пълно задоволяване на изискванията и очакванията на нашите клиенти, допълни Янчев.

Към момента „Булстрад" разполага с над 60% пазарен дял в авиационното и морското застраховане в страната, като лидерски позиции компанията има и в сегмента на каргозастраховането (30% пазарен дял), съобщава Money.bg.

Застрахователното дружество планира да запази водещото си място на българския застрахователен пазар, като цели да надмине 15% дял в сектора на автомобилното и имущественото застраховане.

Пълен текст