Няма наложени обезпечителни мерки срещу ЗСК Лозово

798
Няма наложени обезпечителни мерки срещу ЗСК Лозово

Заради обжалване от Билла Недвижимости ЕООД на определената гаранция от 157 хил. лв. поради претендирана прекомерност, обезпечителна заповед не е издадена и допуснатите обезпечителни мерки срещу ЗСК Лозово АД () не са наложени, съобщава x3news.

С Опредление от 8 юли по гражданско дело в СГС е допуснато обезпечение на бъдещи искове, които Билла Недвижимости ЕООД ще предяви срещу ЗСК Лозово АД.

Става дума за частичен иск за 2.27 млн. лв. от общо 4.5 млн. лв. относно обезщетение за вреди и недостатъци по договор за строително-монтажни работи за обект Билла Маркет Подуяне, заедно с частичен иск за лихва за забава от 650 хил. лв. 1.3 млн. лв. за периода от юни 2006 г. до юли 2008 г.

Към публичната компания ще се предяви и иск и по строително-монтажните дейности на друг един обект – Билла Маркет Бургас 2. Частичният иск е за 180 хил. лв. от общо 540 хил. лв., заедно с лихва за забава от 42 хил. лв. от общо 125 хил. лв. Лихвата се дължи за периода от ноември 2006 г. до юли 2008 г. За целта се предвижда запор върху сметки и възбрана на недвижими имоти на ЗСК Лозово АД.

Въз основа на искова молба от Била България ЕООД срещу ЗСК Лозово АД е образувано гражданско дело в СГС за 1.09 млн. лв., представляващи претендирано обезщетение за вреди, причинени от публичната компания от непозовлено увреждане.

Акцията на компанията не е сред ликвидните на Българска фондова борса. Последните сделки са регистрирани на 12 август, когато са изтъргувани 208 лота при средна цена от 185 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg