Няма смяна на контрола върху "Свилоза", въпреки прехвърлянето на 80% от капитала

1026
Няма смяна на контрола върху

Съгласно постъпила в "Свилоза" АД - Свищов () информация, A.R.U.S. Ltd е сключило сделка с А.Р.У.С. АД, гр. Свищов за прехвърляне на 25 397 674 акции с право на глас, издадени от "Свилоза" АД, представляващи 79.98% от капитала на дружеството.

Датата на сетълмента на сделката е 10 април 2008 г. В резултат на сделката участието на A.R.U.S. Ltd в капитала и гласовете в ОС на "Свилоза" АД е спаднало от 79.98% на 0%, а това на А.Р.У.С. АД, гр. Свищов се е повишило от 0% на 79.98%.

В резултат на сделката не е извършена нито юридическа, нито фактическа смяна на контрола върху "Свилоза" АД, доколкото A.R.U.S. Ltd и А.Р.У.С. АД, гр. Свищов, съгласно постъпилата от тях информация, се намират под общ контрол и тази сделка следва да се разглежда като вътрешно преструктуриране в рамките на икономическата група "АРУС".

Цената бе 0.01 лв. за акция, като общата стойност на транзакцията бе 253.98 хил. лв.

Справка в Апис показа, че А.Р.У.С. АД е собственост на Красимир Дачев (90%) и Албена Бадева (10%). Капиталът на фирмата е 50 хил. лв., разпределени в същото количество ценни книжа.

Акциите на „Свилоза“ са търгувани на БФБ за последно на 28 март. Тогава са прехвърлени 6 книжа при цена от 5.1 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg