„ОББ Взаимни Фондове” с минимални обратни изкупувания през януари

983
„ОББ Взаимни Фондове” с минимални обратни изкупувания през януари

„ОББ Взаимни Фондове” отбелязват минимално понижение на активите си през януари, въпреки сериозния спад на българския фондов пазар, съобщават от ОББ Асет Мениджмънт. Броят на дяловете на високорисковия фонд „ОББ Премиум Акции” и акциите в обръщение на „ОББ Балансиран Фонд” бележат много лек спад на фона на пазарната ситуация, а нискорисковият договорен фонд „ОББ Платинум Облигации” увеличи дяловете си с 14.36% през първия месец на годината.

Броят на дяловете в обръщение на „ОББ Премиум Акции” се е понижил с 3.25%. За сравнение, най-високият спад в броя на дяловете на идентичен високорисков фонд на българския пазар за месеца надхвърля 30%. При „ОББ Балансиран Фонд” понижението е още по-малко - 1.39%.

Общият размер на активите на трите фонда, управлявани от „ОББ Асет Мениджмънт”, към 31 януари 2008 г. е над 47 млн. лв., което е ръст от над три пъти, в сравнение с година по-рано.

Инвеститорите в „ОББ Платинум Облигации” са спечелили 7.18% за периода януари 2007 – януари 2008 г. Вложителите в акции на „ОББ Балансиран Фонд” са получили доходност от 18.55% за последните 12 месеца. Постигнатата доходност на „ОББ Премиум Акции” от края на януари 2007 до края на януари т. г. е 28.94%.

„Спадовете са част от цикъла на развитие на всеки фондов пазар. Затова винаги предлагаме на нашите вложители да се ориентират към дългосрочни инвестиции. Въпреки моментната криза на борсата, ние успяхме да запазим стабилността на нашите фондове и една от причините за това е много добрата диверсификация на инвестициония риск от страна на нашия екип”, коментира Катина Пейчева, изпълнителен директор на „ОББ Асет Мениджмънт”.

Фондовете „ОББ Премиум Акции” и „ОББ Платинум Облигации” навършиха 2 години от създаването си на 30 януари. Ден по-късно беше третият рожден ден на „ОББ Балансиран Фонд”.

„ОББ Асет Мениджмънт” е създадено през април 2004 година. Занимава се с управление на колективни инвестиционни схеми, управление на инвестиции и администриране на дялове и акции.

Управлява три взаимни фонда - „ОББ Премиум Акции” - за високорискови инвестиции, „ОББ Балансиран Фонд”– за среднорискови вложения и „ОББ Платинум Облигации” – за инвестиции с нисък риск. "ОББ Асет Мениджмънт" е част от групата на NBG - Национална Банка на Гърция - лидер в Гърция в управлението на взаимни фондове още от 1972 г. Към момента NBG управлява в Гърция и Люксембург 35 взаимни фонда с активи в размер на над 8 млрд. евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg