ОББ запорира банковите сметки, банковите касети и вземанията на Холдинг Пътища АД в други две банки, информират от публичното дружество.

„Холдинг Пътища АД уведомява акционерите си, че на 14 септември 2011г. върху сметките, банковите касети и вземанията на дружеството в Първа инвестиционна банка АД и в УниКредит Булбанк АД е наложен запор в полза на Обединена българска банка АД до размер на 7 566 535.55 лева", се казва в съобщението.

От Холдинг Пътища АД уточняват, че запорът е наложен за задълженията на Инфраком 2007 ЕООД по договор за кредит с ОББ, по което задължение публичният холдинг е солидарен длъжник. Същевременно на 24 февруари 2011 г. е подписано споразумение, в което задължението за възстановяване на кредита е разсрочено и са договорени условия за погасяване, сочат от компанията.

„Съгласно подписаното споразумение, към този момент са заплатени всички дължими суми, предплатени са всички дължими суми за октомври, както и са предплатени частично дължимите суми за ноември 2011 година. Холдинг Пътища АД не е получавал уведомление за прекратяване на подписаното споразумение, независимо от основанието и тези действия на Обединена българска банка АД будят недоумение у нас", е официалната позиция на холдинга по случая.

Акциите на Холдинг Пътища АД се сриват към момента с над 11%, до 0.302 лв. за лот.