Обединение „Стара Загора 2010" ще извършва „Поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно възстановителни работи при аварийни ситуации) на 779.7 км републикански пътища на територията на ОПУ Стара Загора", информираха от Трейс Груп Холд.

Договорът включва поставяне и подържане на пътна сигнализация при възникнали ситуации, земни работи, подръжка и ремонт на пътна настилка, подръжка и ремонт на съоръжения, ремонт и подържане на пътни принадлежности, озеленяване и ландшафтно оформяне, зимно подържане/почистване. Възложител е Агенция „Пътна инфраструктура", а договорът за изпълнение е подписан на 3 ноември 2010г. и е със срок 4 години.

Партньори в обединението са Пи Ес Ай АД , ПСК Ес Би Ес АД, Пътстрой ООД.

Обединение „Кърджали 2010" подписа на 12 ноември 2010 г. с АПИ договор за извършване на поддържане на 620.5 км републикански пътища на територията на ОПУ Кърджали. Срокът на договора също е 4 години.

Партньори в Обединение „Кърджали 2010" са отново Пи Ес Ай АД, Пътно поддържане - Крумовград ЕООД, Трейс Кърджали АД. Пи Ес Ай АД и Трейс Кърджали АД са дъщерни дружества на Трейс Груп Холд, които разполагат с технически и човешки ресурси за изпълнение на задачи по текущо и зимно поддържане на пътища.

В момента Пи Ес Ай АД извършва поддържане на общо 280 км от републикансите пътища на територията на РПС Гурково и РПС Казанлък, а Трейс Кърджали АД поддържа 230 км републикански пътища на територията на РПС Кърджали и Ардино.

Акциите на Трейс Груп Холд поевтиняха на БФБ-София с близо 2% в петък, като затвориха седмичната търговия при цена от 45.11 лв. за лот. Книжата на групата поскъпнаха тази седмица на борсата с 0.25%.