Обикновените акции на Енемона се качват на Официален пазар

828
Обикновените акции на Енемона се качват на Официален пазар

Съветът на директорите на БФБ-София АД реши на провелото се днес заседание да допусне до търговия на Официален пазар на акции, сегмент „В" емисията обикновени акции, издадена от Енемона АД (Е4А), информираха от борсовия оператор.

Взетото решение влиза в сила от 7 февруари 2011 г. (понеделник), когато ще бъде прекратена и регистрацията на тази емисия на Неофициален пазар на акции, сегмент „А".

Гласуваното решение е във връзка с подадено по-рано от Енемона АД заявление за преместване на Официален пазар на акции.

Обикновените книжа на дружеството поевтиняват на борсата днес с 2.20%, до 6.84 лв. за лот. Привилегированите акции на Енемона АД поскъпват с 0.11%, до 8.81 лв. за бройка.

Ръководството на борсата реши днес да допусне до търговия на Неофициален пазар на акции, сегмент „А", емисията на ЦБА Асет Мениджмънт АД. Промяната влиза в сила от утре, 3 февруари.

Книжата на дружеството поевтиняват на борсата с 1.38%, до 0.855 лв. за лот.

И двете решения са взети на основание чл. 32, ал. 8 от част III Правила за допускане до търговия на Правилата на БФБ-София.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg