Облигации за 10 млн. евро на Холдинг Нов век АД ще се търгуват на БФБ

1289
Облигации за 10 млн. евро на Холдинг Нов век АД ще се търгуват на БФБ

На свое заседание от днес Комисията за финансов надзор потвърди проспект за вторично публично предлагане на облигации, издадени от Холдинг Нов век АД в размер на 10 млн. евро.

Емисията е разпределена в 10 000 броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми, неконвертируеми, необезпечени облигации с номинална стойност 1 000 евро всяка, 8% годишна лихва, едногодишен период на лихвено плащане и матуритет 7 години.

Датата на емитиране на облигациите е 15 декември 2006 г., а падежът – на 15 декември 2013 г. КФН вписва горепосочената емисия облигации в публичния регистър с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

Холдинг Нов Век АД-София не предвижда разпределението на дивидент за изминалата 2006 г.. Предложението, което ОСА ще гласува, е печалбата на дружеството от 2006 г., която е в размер на 8.961 млн. лв. да остане като неразпределен положителен финансов резултат за 2007 г.

За първото тримесечие на 2007 г. Холдинг Нов Век обяви печалба в размер на 2.04 млн. лв., спрямо загуба от хиляда лева за сравнимия период на година по-рано.

Холдинговото дружество увеличи дела си в Параходство Българско речно плаване АД-Русе до 9.33%, след като през миналия месец придоби 63 113 акции на дружеството.

Също така от комисията са потвърдили проспекта за вторично публично предлагане на емисия облигации, издадена от Хелт енд уелнес АДСИЦ. Емисията облигации е в размер на 7 000 000 евро, разпределени в 7 000 броя обикновени, корпоративни, безналични, поименни, лихвоносни, обезпечени, неконвертируеми, свободно прехвърляеми облигации с опция за обратно изкупуване и номинална стойност 1000 евро всяка.

Фиксираната лихва е в размер на 7,75% годишно при шестмесечен период на лихвени плащания, равни по размер, срок на облигационния заем – 60 месеца, с дата на емитиране на облигациите – 1 февруари 2007 г. и падеж – 1 февруари 2012 г. Горепосочената емисия облигации е вписана в публичния регистър с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg