Оборотът в търговията на дребно пада през юни с близо 1%

630
Оборотът в търговията на дребно пада през юни с близо 1%

Оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени намалява през този юни с 0.6% в сравнение с предходния месец, сочат предварителните, сезонно изгладени данни на НСИ.

Юнският оборот в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, е с 0.8% под равнището от същия месец на предходната година.

Месечни изменения

Оборотът нараства през юни 2011-а спрямо предходния месец в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 0.9%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 0.6%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.4%.

Намаление се наблюдава в три икономически дейности: в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.6%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.0%, и в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 0.4%.

Годишни изменения

Оборотът през юни 2011 г. спрямо същия месец на 2010 г. отбелязва ръст в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 4.3% и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.7%.

Спад е регистриран в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 4.5%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 2.5%, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.8%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.9%, отчитат от НСИ.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас