Общият изтъргуван оборот за седмицата е 73.8 млн. лв.

765
Общият изтъргуван оборот за седмицата е 73.8 млн. лв.

За периода от 25 до 29 август на Българска фондова борса се изтъргуваха акции на обща стойност 73.86 млн. лв., сочат данни на Profit.bg.

В два от дните през седмицата се наблюдаваха високи обороти. Това са сряда и петък с, респективно, 47.28 млн. лв. и 15.777 млн. лв.

Акции за едва 2.22 млн. лв. бяха прехвърлени в четвърък, докато оборотът в първите два дни от седмицата бе 3.98 и 4.56 млн. лв.

С 51.3 млн. лв. оборот начело са компаните, регистрирани на Официален Пазар Акции сегмент "B". Следват книжата от Неофициален Пазар на акции сегмент "A" и Неофициален Пазар на акции сегмент "B" със съответно 10.8 и 7.08 млн. лв.

Оборотът на облигационния пазар за периода достигна 1.677 млн. лв., докато на пазара на дружества със специална инвестиционна цел се прехвърлиха книжа за 799 хил. лв. Изтъргуваните компенсаторни инструменти за седмицата са 1.52 млн. лв.

Със седмичен оборот от 525 хил. лв. приключиха седмицата акциите от Официален Пазар Акции сегмент "A", докато най-ниски обороти отчитаме на пазара на права и колективни инвестиционни схеми – 47 и 8.8 хил. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg