Общо 3500 оферти подадени за КТБ, 1645 лица записаха акции

1315
Общо 3500 оферти подадени за КТБ, 1645 лица записаха акции

Общият брой на подадените оферти за първичното публично предлагане на Корпоративна търговска банка e 3500, каза за Profit.bg Димитър Въртигов директор „Инвестиционно банкиране” в банката.

“IPO-то предизвика голям интерес в чуждестранни фондове и банка, както и в българските им колеги,” допълни Въртигов.

Процентното удовлетворение на пазарните поръчки е 6.25%, докато при лимитираните то е 13.2%, сочат окончателните данни от проведния аукцион за продажбата на общо 1 млн. акции от банката с номинална стойност 10 лв.

Цената на изпълнение на поръчките бе равна на максималната – 58.50 лв. за брой.

По данни на БФБ-София броят на лицата записали акции от банката е равен на 1645, а разходите по публичното предлагане са 313 584 лв.

„Очакванията са търговията с книжата на Корпоративна търговска банка на БФБ-София да стартира през втората половина на юни,” каза Димитър Въртигов.

Основните акционери в банката са Бромак ЕООД и Технологичен Център-Институт по Микроелектроника (ТЦ-ИМЕ) АД, притежаващи съответно 69.34 и 29.06% от капитала на банката.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg