Общо 44 дружества не са представили отчети към 30 юни в срок

495
Общо 44 дружества не са представили отчети към 30 юни в срок

При извършена проверка от страна на Българска Фондова Борса – София АД, бе установено, че към 27 август 2008 г., 44 публични дружества и други емитенти на финансови инструменти не са представили в Борсата отчети за второ тримесечие на 2008 г., с което са нарушили чл. 40, ал. 1 от Част III „Правила за допускане до търговия”.

За 84 дружества не бяха открити данни да са оповестили публично такъв отчет, съгласно изискванията на чл. 100о, ал. 1 от ЗППЦК и чл. 31, ал. 1, т. 2 от НАРЕДБА № 2 от 17 септември 2003 г. за проспектите при публично предлагане и допускане до търговия на регулиран пазар на ценни книжа и за разкриването на информация от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа.

Борсата вече е изпратила на съответните дружества предупредителни писма с определяне на 5 дневен срок да бъде представена съответната информация.

От борсата напомнят, че при неизпълнение на законовите задължения за разкриване на информацията по чл. 27 от Наредба № 2, Борсата може да приложи мярката по чл. 65 от част ІV от Правилата за търговия, а именно спиране на търговията с допуснати до търговия емисии финансови инструменти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg