Общо 67 сделки с правата на Химимпорт днес

406
По време на днешната търговска сесия бяха сключени 67 сделки с правата на Химимпорт, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на холдинговото дружество.

Прехвърлени бяха 37 532 броя на нива от 0.45 до 0.47 лв. за брой, а стойността на сключените сделки възлезе на 17 195.35 лв.

Срещу 6.5 от издадените права всеки от инвеститорите ще има възможността да запише една от новите акции на дружеството по емисионна цена от 11.00 лв. Химимпорт планира да увеличи капитала си от настоящите 130 млн. лв. на 150 млн. лв., което означава, че в касите на дружеството могат да постъпят свежи 220 млн. лв.

Крайната дата за търговия с правата на дружеството е 21 септември, а аукционът за неизползваните права ще се състои на 2 октомври. Присвоеният борсов код на правата е R1CHIM.

ТБ УниКредит Булбанк и ТБ Централна кооперативна Банка са борсови членове, упълномощени да обслужват увеличението на капитала.

По време на търговската сесия книжата на дружеството се търгуваха на нива от 14.10 до 14.20 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg