Общото събрание на БТК ще гласува за дивидент от 0.55 лв. на акция

735
Общото събрание на БТК ще гласува за дивидент от 0.55 лв. на акция

Българска телекомуникационна компания АД-София свиква общо събрание на 19 юни 2007 г., на което ще се гласува за разпределение на дивидент от 0.55 лв. на акция за изминалата 2006 г., съобщават от БФБ-София.

Компанията може да прави плащания за дивидент в лева или в тяхната равностойност в евро, изчислена съгласно официалния валутен курс на Българска народна банка, се посочва още в съобщението.

Година по-рано акционерите в телекома получиха по 0.64 лв. брутен дивидент(0.595 лв. нетен дивидент) на акция.

Акционерите на дружеството ще гласуват за предоставянето на финансиране от БТК на БТК Мобайл в размер до 240 млн. лв., чрез парични вноски в капитала на БТК Мобайл ЕООД, като броят, размерът и сроковете за извършване на отделните парични вноски бъдат определяни от Управителния съвет на дружеството.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Българска телекомуникационна компания, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите е 1 юни 2007 г.

До момента по позицията се изтъргуваха 215 хил. акции на нива от 12.10 и 12.12 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg