Общото събрание на Холдинг Пътища може да бъде отложено

620
Общото събрание на Холдинг Пътища може да бъде отложено

Холдинг Пътища АД уведомява акционерите си, чрез бюлетина на Profit.bg, че поради неизпълнение на законовите задължения на Търговския регистър към Агенцията по вписванията насроченото за 27 юни 2008 г. Общо събрание на дружеството може да бъде отложено.

Холдинг Пътища АД е подал заявление за пререгистрация и за обявяване на поканата за общото събрание на 25 април 2008 г. Към настоящия момент все още пререгистрацията не е извършена, нито обявата за общото събрание е публикувана въпреки законовия еднодневен срок за извършване на горните действия.

Холдинг Пътища АД е внесло писмо в Агенцията по вписванията на 19 май 2008 г. (вх. No 15-00-591) с настояване за спешни действия, които да защитят правото на нашите акционери в законовоопределения срок до края на полугодието да упражнят правата си на редовно общо събрание като гласуват относно предложенията на Управителния съвет и основно относно предложението за увеличаване на капитала с над 30 млн. лв. и раздаване на безплатни акции.

Предвид законовото изискване обявата да бъде публикувана минимум 30 дни преди общото събрание, решение относно евентуалните необходими действия при непубликуване в законовия срок и промяна на датата за провеждане ще бъде взето от управителните органи на Холдинг Пътища АД на 28 май 2008 г.

Определянето на дата за провеждане на общото събрание след края на първото полугодие ще доведе до нарушаване на изискванията на ЗППЦК, което от своя страна може да доведе до налагане на санкции от КФН, но предвид бездействието на Агенцията по вписванията управляващите Холдинг Пътища АД нямат възможност да предприемат други действия, допълват от компанията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg