Общото събрание на Мостстрой одобри сплит в съотношение 1:10

1030
Общото събрание на Мостстрой одобри сплит в съотношение 1:10

Акционерите на Мостстрой - АД, София взеха решение за промяна на номиналната стойност на издадените 111 494 акции на дружеството и пропорционално увеличение на броя им. ОСА се проведе при кворум от 77.22% от капитала.

След решението (сплит в съотношение 1:10) капиталът на дружеството ще е 1.115 млн. лв., но номиналната стойност ще е 1 лв., вместо досегашните 10 лв. всяка една.

Подобно на Холдинг Пътища и Мостстрой също преминава към двустепенна система на управление – Надзорен и Управителен съвет.

Акционерите на дружеството гласуваха за освобождаването на членовете на съвета на директорите инж. Румен Йовчев, инж. Стоян Михайлов и Антоанета Костадинова, а за членове на Надзорния съвет бяха избрани Васил Божков, Ирена Маринова и Нове Холдинг АД.

С решение на събранието, председателят на надзорния съвет на дружеството ще получава 6 000 лв. месечно, а всеки друг член на надзорния съвет - възнаграждение в размер 5 000 лв. месечно.

Председателят на управителния съвет ще бъде възнаграден с 5000 лв. месечно, изпълнителния директор с 4000 лв. месечно, а всеки друг член на управителния съвет ще получава по 3000 лв. месечно.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg