Общото събрание на ЦКБ гласува за увеличение на капитала до размер между 78.8 и 181.9 млн. лв.

537
Общото събрание на ЦКБ гласува за увеличение на капитала до размер между 78.8 и 181.9 млн. лв.

Общото събрание на ТБ Централна Кооперативна Банка АД-София взе решение капиталът на дружеството да се увеличи от настоящите 72.76 млн. лв. до размер между 78.824 и 181.902 млн. лв. чрез издаване на нови обикновени безналични акции с номинална стойност 1 лв.

По данни на БФБ-София долната граница на емисията ще е 6.093 млн. лв., а горната – 109.141 млн. лв., като минималната емисионна стойност е определена на 1 лв.

Конкретният размер на емисионната стойност и на броя права, необходими да се запише една акция, ще се определят с изрично Решение на Управителния съвет на дружеството.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на банката, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала е 11 юли 2007 г.

Акционерите на компанията взеха решение дивидент за изминалата година да не се разпределя, като печалбата, която е в размер на 12.013 млн. лв. да се задели за фонд "Резервен".

Малко преди започване на търговската сесия офертите купува/продава по позицията са на нива от 9.05/9.10 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg