До изтичането на крайния срок в 17.30 часа на 1 февруари 2010 г. общо 4 фирми подадоха оферти в конкурса за избор на консултант при приватизацията на "Булгартабак холдинг" АД, София.

Това са Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид, Консорциум "Кей Би Си Секюритийс Н.В - АД "Токушев - съдружници", Райфайзен инвестмънт - Камбуров и "Рънейсънс Секюритис" ООД.

Предстои конкурсната комисия към АП да разгледа офертите, да се произнесе по тяхната валидност и да изготви предложение за класация в 14-дневен срок.

На консултанта ще бъде възложено цялостно консултиране и оказване на съдействие на Агенцията за приватизация във връзка с подготовката и осъществяването на приватизационната сделка за Булгартабак холдинг, изготвяне на правен анализ, приватизационна оценка и информационен меморандум в съответствие с действащото законодателство.

В конкурса можеха да участват, според изискванията на АП, международни инвестиционни банки, които са сред първите 15 в поне една от следните League Tables of Financial Advisers през периода 2008 - 2009 г., публикувани от Merger Market или Thomson Reuters относно Global M&A/Privatizations, European M&A/Privatizations и CEE M&A/Privatizations.

Кандидатите за консултант при тази продажба трябва да са били водещ консултант през последните пет години поне по една успешна сделка за приватизация /търговска продажба или сливане и придобиване на компании в областта на тютюневата промишленост.