Обявяват номинациите за „Дружество с най-добро управление"

716
Обявяват номинациите за „Дружество с най-добро управление

Утре (9 октомври) ще бъдат обявени номинациите за „Дружество с най-добро корпоративно управление".

В рамките на конкурса ще бъдат връчени призове в шест допълнителни категории: 1. Финансова институция на капиталовия пазар с най-добро корпоративно управление; 2. Дружество със специална инвестиционна цел с най-добро корпоративно управление; 3. Най-добро публично предлагане на БФБ; 4. Екип "Млади надежди"; 5. Медия, най-пълно и правдиво отразяваща събитията на капиталовия пазар; 6. За принос към развитието на капиталовия пазар в България.

Изборът на "Дружество с най-добро корпоративно управление" се извършва чрез Карта за оценка, основана на Националния кодекс за корпоративно управление, от комисия в състав: Бистра Боева, Бистра Илкова, Виктор Христов, Георги Драйчев, Димана Ранкова, Любомир Леков, Николай Майстер, Ралица Агайн-Гури, Пламен Чипев, Радослав Цончев, Стою Недин, Тодор Брешков и Тони Марков.

Критериите, по които се оценяват компаниите са общо 37, като сред тях са: Ангажираност с корпоративното управление, права на акционерите, прозрачност, управителни, контролни и изпълнителни органи, счетоводство и финансов контрол.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg