Отчетът на Оргахим АД - Русе ще бъде предоставен на БФБ вероятно през следващата седмица, съобщи за Профит.бг Ирена Мицова, Директор за връзки с инвеститорите на компанията.

Нека припомним, че книжата на Орагхим бяха спрени за търговя близо месец и половина, след като от дружеството не успяха да предадат финансовите си отчети за първото тримесечие в срок поради софтуерен проблем.

След като търговията бе възстановена на 23 юли, акциите на компанията поскъпнаха от тогава с над 73 на сто, до средна цена днес от 434.66 лв. за ценна книга.

За периода януари-март компанията отчете нетна печалба от 1.966 млн. лв., или 3.91 лв. на акция, спрямо загуба от 658 хил. лв. година по-рано.

Нетните приходи от продажби за първото тримесечие скачат с над 49% за периода, до 21.32 млн. лв., в сравнение с 14.3 млн. лв. преди година.

Основният капитал на компанията е 503 хил. лв., а собственият в края на март - 16.8 млн. лв.

Основен акционер в дружеството е Уайтбийм холдингс лимитид, контролиран от Поликолор-Румъния, с 64.21 на сто от капитала.

През април Оргахим АД изплати изцяло задълженията си към държавата по Закона за уреждане на несъбираемите кредити (ЗУНК) в размер на 13.7 млн. щатски долара и 14.384 млн. лв.