Акционерите на троянското дружество Елма ще се съберат на извънредно общо събрание, насрочено на 25 май. Поводът Съветът на директорите да насрочи събитието е гласуването на една единствена точка от дневния ред - смяна на одитора на дружеството, информират от публичната компания.

В дневния ред на събранието се чете, че собствениците на Елма ще гласуват за назначаването на Марин Димитров за одитор на компанията. Той ще замести от поста Нели Шопова - Георгиева.

Изборът на нов одитор на дружеството се налага поради отказа на редовно избрания одитор Нели Шопова - Георгиева да завери годишния финансов отчет на дружеството за 2009 г., внесен в деловодството на Елма на 16 февруари 2010 г.

При липса на кворум общото събрание ще се проведе на 9 юни 2010 г

Според годишния консолидиран, неодитиран отчет на Елма, дружеството приключва 2009 г. на загуба от 1.58 млн. лева, при 2.63 млн. лева отрицателен резултат година по-рано.

Продажбите на компанията в края на миналата година са за 4.8 млн. лева, което е 56% спад на годишна база.

Акциите на Елма не са търгувани на БФБ от 15 април, когато са прехвърлени 953 книжа срещу единична цена от 1.17 лева на лот. Изменението в стойността тогава е от минус 2.50%.