Одобриха договора на Сити като консултант на Булгартабак

1201
Одобриха договора на Сити като консултант на Булгартабак

Надзорният съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) одобри договора за възлагане на дейности по подготовката за извършване на приватизацията на Булгартабак холдинг АД, с изп. директор Иван Биларев, със Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид, информираха от АПСК.

Консултантът ще извърши маркетинг за нуждите на приватизацията на Булгартабак холдинг АД, цялостно консултиране и оказване на съдействие на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол във връзка с подготовката и осъществяването на приватизационната сделка за дружеството, в съответствие с определения метод за приватизацията му и действащото законодателство.

От агенцията припомнят, че Ситигруп е водещ консултант в световен мащаб с осъществени над 900 успешни сделки на обща стойност над 2 млрд. щ. д. Компанията е консултирала някои от най-големите европейски приватизационни проекти, включително в енергийния сектор на Великобритания, Франция, Португалия.

Участвала е при реализирането на 6 сделки в областта на тютюневата промишленост за периода 2007-2009 г., включително през 2008 г. е консултирала турското правителство при приватизацията на тютюневия холдинг Текел.

Предложението на Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид включва:

Срок за изготвяне на разработките - 50 работни дни;

Финансово предложение: фиксирано възнаграждение за изготвяне на правен анализ, информационен меморандум и приватизационна оценка и организиране и поддържане на виртуална информационна зала - 1.018 млн. евро

Предложеният размер на възнаграждение за успех, при успешно сключена сделка за приватизационна продажба на пакет от акции от капитала на дружеството е 1.6 % от покупната цена, платими след приключването на сделката.

Акциите на Булгартабак холдинг АД поевтиняхa на БФБ днес с 0.73%, до 19.01 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...