Одобриха увеличението на капитала на Винзавод-Асеновград

629

Акционерите на Винзавод-Асеновград АД-Асеновград взеха решение за увеличение на капитала на дружеството от 385 хил. лв. на 10.017 млн. лв., става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

Увеличението ще се извърши със собствени средства на дружеството в размер на 9.631 млн. лв., представляващи частта от фонд Резервен, надхвърляща определения в закона и устава минимално изискуем размер от 1/10 от капитала.

Новите акции от увеличението на капитала се разпределят между акционерите безплатно и съразмерно на участието им в капитала до увеличаването.

Срещу 1 притежавана акция към 14-ия ден след датата на Общото събрание всеки акционер ще получи 25 нови акции от увеличението на капитала.

Акционерите на дружеството приеха и решение за сключване на договор за дистрибуция с Вини АС АД-Асеновград за продажба на стоки, произведени от Винзавод-Асеновград АД-Асеновград на това дружество като му се предостави изключителното право да реализира тези стоки на територията на Република България.

Росен Чаталбашев притежава 91.4% от капитала на дружеството, като общо 40.17 на сто са пряко участие, а останалите 51.23 на сто са чрез свързани лица.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Винзавод-Асеновград АД, в резултат на които приобретателят има право да получи нови акции от увеличението на капитала, е 10 април 2007 г.

Днес по позицията бе изтъргувана една акция на рекордната цена от 20.72 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg