Огнян Донев продава акции на Доверие Обединен Холдинг

1874
Огнян Донев продава акции на Доверие Обединен Холдинг

В периода 26 до 28 септември Огнян Донев е продал общо 13 200 акции от Доверие Обединен Холдинг, става ясно от информация, публикувана от дружеството в X3News.

Сделките са извършени на цени от 0.727, до 0.76 лв. за брой.

Огнян Иванов Донев е изпълнителен директор на Софарма АД и заместник-председател на Надзорния съвет на Доверие Обединен Холдинг АД.

Доверие Обединен Холдинг отчита консолидирана печалба преди данъци в размер на 8.9 млн. лв. към 30 юни 2016 г. спрямо загуба от 3.27 млн. лв. за година по-рано.

През септември книжата на холдинговото дружество отчетоха ръст от 20.31 на сто, до 0.77 лв. за брой, докато от началото на 2016 г. оскъпяването по позицията е 6.65 на сто.

Самата фармацевтична компания пък е отправила искане за покупката на 16.79% от капитала на Вета Фарма АД - гр. Велико Търново. Собственик на дела е дъщерната компания на Доверие Обединен Холдинг – Хомоген АД.

Предлаганата сума от страна на Софарма АД е 1.6 млн. лв.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас