Огнян Донев продава акции на Доверие Обединен Холдинг

1807
Огнян Донев продава акции на Доверие Обединен Холдинг

В периода 26 до 28 септември Огнян Донев е продал общо 13 200 акции от Доверие Обединен Холдинг, става ясно от информация, публикувана от дружеството в X3News.

Сделките са извършени на цени от 0.727, до 0.76 лв. за брой.

Огнян Иванов Донев е изпълнителен директор на Софарма АД и заместник-председател на Надзорния съвет на Доверие Обединен Холдинг АД.

Доверие Обединен Холдинг отчита консолидирана печалба преди данъци в размер на 8.9 млн. лв. към 30 юни 2016 г. спрямо загуба от 3.27 млн. лв. за година по-рано.

През септември книжата на холдинговото дружество отчетоха ръст от 20.31 на сто, до 0.77 лв. за брой, докато от началото на 2016 г. оскъпяването по позицията е 6.65 на сто.

Самата фармацевтична компания пък е отправила искане за покупката на 16.79% от капитала на Вета Фарма АД - гр. Велико Търново. Собственик на дела е дъщерната компания на Доверие Обединен Холдинг – Хомоген АД.

Предлаганата сума от страна на Софарма АД е 1.6 млн. лв.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg