Оловно цинков комплекс подаде заявление за преместване на по-горен сегмент

551
Оловно цинков комплекс подаде заявление за преместване на по-горен сегмент

В Българска фондова борса е постъпило заявление за преместване на емисия от акции, издадена от Оловно цинков комплекс АД-Кърджали, от Неофициален пазар на акции, сегмент “А” на Официален пазар, пазар на акции, сегмент “В”.

Припомняме, че за да се търгува едно дружество на Официален пазар на акции, сегмент “В”, то трябва да има поне 5 завършени финансови години и пазарна капитализация от 20 млн. лв.

Минималният изискуем free float e 10%, а броят на акционерите не трябва да е по-малък от 500.

Средномесечният оборот с емисията през последните шест месеца трябва да е по-висок от 100 хил. лв., а сключените сделки – 100 на брой за същия период. Емитентът трябва да е завършил 2 от последните 5 години с положителен финасов резултат.

Оловно-цинков комплекс АД - Кърджали отчита печалба в размер на 14.31 млн. лв. (1.7 лв. на акция) за шестмесечието, или със 105.40 % повече, в сравнение с 12 месеца по-рано (6.97 млн. лв.).

Интертръст Холдинг БГ ЕАД, София притежава 89.994% от капитала на дружеството.

В средата на август на по-горен сегмент бе преместена и емисията на Спарки-Елтос, а заявление в БФБ-София има получено и от Параходство Българско речно плаване.

До момента общо 369 акции на Оловно цинков комплекс са обект на търговия на нива от 74.12 и 74.44 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg