Определената минимална цена за Енемона e 11 лв., а максималната 16.80 лв. за акция

1215
Определената минимална цена за Енемона e 11 лв., а максималната 16.80 лв. за акция

Минималната цена в IPO-то на Енемона АД - Козлодуй се очаква да бъде 11 лв., а максималната 16.80 лв. за акция, съобщиха за profit.bg от дружеството.

"Методът на провеждане на IPO-то ще е book-building", бе уточнено от Прокопи Прокопиев, Директор на Дирекция "Корпоративна политика" в компанията.

Нека припомним, че вчера Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане на акции, издадени от „Енемона” АД, Козлодуй. Емисията е в размер на 2 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с право на глас и номинална стойност от 1 лев всяка. Настоящият капитал на компанията е 9.93 млн. лв.

В документа за предлагането на ценните книжа е посочено, че с получените средства дружеството ще финансира експанзията в новите бизнес направления – енергетика, ютилити услуги и енергийна ефективност.

Нетна неконсолидирана печалба на компанията за първите девет месеца на 2007 г. е в размер на 7.532 млн. лв., или ръст от 386%, спрямо сравнимия период на година по-рано.

Първичното публично предлагане се очаква в началото на ноември, като водещ мениджър на емисията е Елана Трейдинг АД, а ко-мениджър е Обединена българска банка АД.

Основата дейност на дружеството е свързана с производство на електрическа енергия, произведена от възобновяеми електрически източници, проектиране и изграждане на енергийни и енергоспестяващи съоръжения, енергоефективни услуги.

Мажоритарният акционер на дружеството е Дичко Прокопиев, който е и Главен изпълнителен директор и собственик на 94.08% от капитала на дружеството, като притежава пряко 72% и непряко 21.84% чрез „Глобал Кепитал”ООД, в чието същият е собственик на 95% от капитала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg