Съветът на директорите на Север холдинг АД (

) определи емисионна цена от 2.8 лв. за новоемтиринаите книжа, в резултат на увеличението на капитала на компанията. Това съобщиха от Българска фондова борса.

Решението е съгласно изпълнение на решение на ОСА от 16 юни, когато бе гласувано за увеличаване на капитала на дружеството чрез издаване на нови 3 122 640 акции с номинална стойност от 1 лв.

Ако акцията по увеличението премине успешно, капиталът на Север холдинг АД ще нарасне от сегашните 780 660 лв. на до 3 903 300 лв.

Увеличението на капитала ще се счита за успешно, ако бъдат записани и платени не по-малко от 1.8 млн. нови акции, уточнават от компанията.

Увеличението на капитала ще се извърши в условията на публично предлагане на новоемитираните акции, след публикуване на потвърден от КФН проспект.

При издаване на правата се запазва следното съотношение – срещу всяка съществуваща акция се издава едно право, като срещу 1 упражнено право ще може да се запишат четири нови акции.

Инвестиционен посредник, ангажиран за обслужване увеличението на капитала, е Капитал Финанс ООД.

Книжата на холдинга не са търгувани на БФБ от 17 май. Тогава са прехвърлени 15 лота като средната цена се е установила на 1.2 лв. за акция.