Определиха емисионната цена за новите книжа на Север холдинг

446
Определиха емисионната цена за новите книжа на Север холдинг

Съветът на директорите на Север холдинг АД () определи емисионна цена от 2.8 лв. за новоемтиринаите книжа, в резултат на увеличението на капитала на компанията. Това съобщиха от Българска фондова борса.

Решението е съгласно изпълнение на решение на ОСА от 16 юни, когато бе гласувано за увеличаване на капитала на дружеството чрез издаване на нови 3 122 640 акции с номинална стойност от 1 лв.

Ако акцията по увеличението премине успешно, капиталът на Север холдинг АД ще нарасне от сегашните 780 660 лв. на до 3 903 300 лв.

Увеличението на капитала ще се счита за успешно, ако бъдат записани и платени не по-малко от 1.8 млн. нови акции, уточнават от компанията.

Увеличението на капитала ще се извърши в условията на публично предлагане на новоемитираните акции, след публикуване на потвърден от КФН проспект.

При издаване на правата се запазва следното съотношение – срещу всяка съществуваща акция се издава едно право, като срещу 1 упражнено право ще може да се запишат четири нови акции.

Инвестиционен посредник, ангажиран за обслужване увеличението на капитала, е Капитал Финанс ООД.

Книжата на холдинга не са търгувани на БФБ от 17 май. Тогава са прехвърлени 15 лота като средната цена се е установила на 1.2 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg