Комисията за финансов надзор издаде лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на Оптима Асет Мениджмънт АД. Това се случи на днешното заседание на надзорния орган.

Учредители на дружеството са Систек Холдинг АД с 98% от капитала, Мария Вълева и Любомила Андонова с по 1%. Оптима Асет Мениджмънт АД следва да удостовери пред КФН в 14-дневен срок, че изискуемият капитал от 250 хил. лв. е изцяло внесен.

Комисията потвърди и проспект за допукане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни облигации, издадени от Алу-Пласт ЕАД.

Емисията е в размер на 2 млн. евро, разпределени в 2 хил. обикновени, обезпечени облигации с номинална стойност от 1 000 евро всяка. Облигационният заем е с с фиксирана лихва от 7.8% на годишна база, шестмесечен период на лихвено плащане, матуритет - 36 месеца, дата на емитиране – 4 февруари и падеж на 4 февруари 2011 г. Емисията се вписва в публичния регистър на КФН.

Основният предмет на дейност на Алу-Пласт ЕАД включва изработка и търговия на алуминиева, пластмасова, дървена и метална дограма, стъклопласти, проектантска и консултантска дейност по изработката им, проектиране и строителство.

Компанията е собственост на Динко Михайлов, който е и изпълнителен директор на дружеството.