Оргахим АД ще отложи ОСА заради Търговския регистър

750
Оргахим АД ще отложи ОСА заради Търговския регистър

Ръководството на Оргахим АД () обявява, че ще насрочи друга дата за свикване на редовно общо събрание, съобщават от БФБ.

Причина за това е, че подаденото заявление за публикуване на покана за свикване на редовно общо събрание на Оргахим АД не е публикувано в търговския регистър в срока изискуем от чл.222 ал.(2) на ТЗ.

По заявлението входирано в регистъра на 8 май 2008 г. не е получен отговор от Агенцията по вписвания.

Също така Надзорният съвет на дружеството е решил да сключи договор за банков инвестиционен кредит с Уникредит Булбанк АД в размер на 314 427 EUR. Целта на кредита е за финансиране изпълнението на проект за “Енергийна ефективност".

Одобреният проект предвижда закупуване на соларни панели с мощност 140 kw; замяна на част от използваните за вътрешнозаводски транспорт електрокари с газокари, както и подмяна на 3 броя стари енергоемки товарни автомобили с 2 броя Ивеко – Стралис със сертификат ЕВРО 5; подобряване на ефективността на изкуственото осветление в цеховете.

Надзорния съвет на Оргахим също е взел решение да продаде линия и машини за производство метален амбалаж. Общата продажна цена на ДМА възлиза на 330 000 евро без ДДС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg