Русенският производител на бои и лакове Оргахим АД (

) пуска на пазара поредния си нов продукт, гласи корпоративно съобщение на сайта на Българска фондова борса. Става дума за Гелкоат G-35-W, представляващ тиксотропирана ненаситена полиестерна смола.

Предназначението му е за производство на изделия от стъклопласти, изискващи висока химикало и механична устойчивост и UV резистентност - за външно декоративно оформление на изделия от стъклопластика.

Преди седмица от компанията обявиха, че ще предложат на пазара друг един продукт. Това е обезмаслител – съпътстващ продукт, който е смес от безароматни въглеводороди.

Предназначен е за почистване и обезмасляване на метални или пластмасови детайли и повърхности от мазни петна, масла и други синтетични замърсители преди последваща обработка.

По-рано този месец от Оргахим АД пуснаха на пазара други четири продукта.

От компанията съобщиха, че за периода от 14 февруари до 19 февруари са извършени продажби за 73.416 хил. евро по силата на рамковото споразумение с Поликолор АД.

Към момента са изтъргувани 7 акции на Оргахим АД, като средната им цена вече е 487.1 лв. или с 0.62% под цената на отваряне.