Оргахим отделя производството на фталов и малеинов анхидрид в ново АД

2158
Оргахим отделя производството на фталов и малеинов анхидрид в ново АД

На заседание на Управителния съвет на Оргахим АД () е взето решение за стартиране на процедура по преструктуриране дейността на компанията чрез разделяне на различните видове производствени сегменти.

Юридическата форма на отделянето ще бъде чрез учредяване на ново АД, съгласно изискванията на Търговския закон, става ясно още от съобщение на x3news.

Новото дружество ще обслужва бизнеса за производство на фталов и малеинов анхидрид.

Също така от компанията информират, че е регистриран патент за полезен модел на продукта на Оргахим АД - Removal, предназначен за отстраняване на лаково-бояджийски покрития.

В края на миналата седмица стана ясно, че ще бъде насрочена друга дата за свикване на редовно общо събрание. Причина за това е, че подаденото заявление за публикуване на покана за свикване на редовно общо събрание на Оргахим АД не е публикувано в търговския регистър в указания от закона срок.

Също така Надзорният съвет на дружеството е решил да сключи договор за банков инвестиционен кредит с Уникредит Булбанк АД в размер на 314 427 евро. Целта на кредита е за финансиране изпълнението на проект за “Енергийна ефективност".

Вчера акциите на компанията поскъпнаха с 8.57%, до средна цена от 380.57 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg