Оргахим предаде отчет за първо тримесечие, възстановяват търговията от понеделник

630
Оргахим предаде отчет за първо тримесечие, възстановяват търговията от понеделник

Днес Оргахим АД-Русе предаде отчета си за първото тримесечие на годината, поради което БФБ-София АД ще възстанови търговията с акциите на дружеството, считано от 23 юли 2007 г. (понеделник).

За периода януари-март компанията отчита нетна печалба от 1.966 млн. лв., или 3.91 лв. на акция, спрямо загуба от 658 хил. лв. година по-рано.

Нетните приходи от продажби скачат с над 49% за периода, до 21.32 млн. лв., в сравнение с 14.3 млн. лв. преди година. Финансовите приходи нарастват с около милион до 2.23 млн. лв., от които 1.33 млн. лв. са в графата "други".

Разходите по икономически елементи нарастват до 20.22 млн. лв., от 14.6 млн. лв. за периода на 2006 г. Основна част са формирани от разходите за материали - 15 млн. лв., възнаграждения - 1.5 млн. лв. и външни услуги - 1.3 млн. лв.

Основният капитал на компанията е 503 хил. лв., а собственият в края на март - 16.8 млн. лв.

Акциите на Оргахим бяха спрени от търговия на 13 юни, след като компанията не предаде тримесечните си отчети в законоустановения срок.

Основен акционер в дружеството е Уайтбийм холдингс лимитид, контролиран от Поликолор-Румъния, с 64.21 на сто от капитала.

През април Оргахим АД изплати изцяло задълженията си към държавата по Закона за уреждане на несъбираемите кредити (ЗУНК) в размер на 13.7 млн. щатски долара и 14.384 млн. лв.

За последно акциите на Оргахим са се търгували на 12 юни на средна цена от 251.05 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...