Оргахим (

) пусна поредните си нови продукти на пазара. Става дума за силиконова добавка - водна емулсия на полидиметилсилоксан, съобщават от компанията. Той се добавя към фасадни и други вододисперсионни бои, в случаи на високи изисквания към покрития за бетон, каменни повърхности, циментово-влакнести плочи, дърво и др.

Продуктът притежава свойства да намалява водопоглъщаемостта на фасадните покрития, да повишава водоустойчивостта им, с което се подобрява устойчивостта на замърсяване с водни замърсители и гарантира дълготрайна защита срещу атмосферни и други вредни влияния.

От Оргахим уточняват, че е добре добавката да се тества за съвместимост с боята, към която се прибавя.

Вторият продукт е добавка за защита от мухъл, гъбички и плесен. Това е високо ефективен, широкоспектърен препарат, който се добавя във фасадни и вътрешни вододисперсионни бои, особено при експлоатация във влажни региони и помещения.

Притежава висока антибактериална и протигъбична активност, с което придава на покритията добра устойчивост срещу плесени, водорасли и гъбички. Продуктът е с много добра атмосфероустойчивост, с което е подходящ за фасадни бои.

Третата разработка е добавка с качество на „Органична платина“ (ПТФЕ) - емулсия от парафини и восъци. Продуктът се добавя във фасадни и вътрешни вододисперсионни бои.

Подобрява устойчивостта на покритията срещу замърсяване. Ефектът е отличен при обработка на матови и сатенени бои. Подобрява устойчивостта на покритията към различни битови замърсители и способства за лесното им почистване, повишава устойчивостта на мокро триене и миене и запазва цвета.

Извършените по рамков договор сделки за продажби от Оргахим към Поликолор са на обща стойност 573 681 евро за периода от 26 май до 30 май включително.

Днес акциите на Оргахим поевтиняха с 0.59% до средните 357 лв. при обем от едва 5 изтъргувани книжа.