Русенският производител на бои и лакове Оргахим АД (

) съобщи, че пуска на пазара нов продукт. Това е обезмаслител – съпътстващ продукт, който е смес от безароматни въглеводороди. Предназначен е за почистване и обезмасляване на метални или пластмасови детайли и повърхности от мазни петна, масла и други синтетични замърсители преди последваща обработка.

По-рано този месец стана ясно, че дружеството пусна на пазара други четири продукта. Единият от тях, Vinalkyd 550PE – TALV2 е нисковискозна, тиксотропирана, предварително ускорена, ортофталова, средно реактивоспособна ненаситена полиестерна смола.

Предназначението й е за производство на изделия от стъклопласти, които намират приложение в лодкостроенето, бита, строителството и промишлеността.

Епоксидна смола ЕР-М представлява епоксидна смола с ниска молекулна маса. Използва се за производство на матрици от стъклопласти, кевлар, въглеводородни нишки, ровинг и др.

Третият продукт е лак полиуретанов за мебели УР-13 – двукомпонентен финишен лак – с предназначение за защита и декорация на повърхности и изделия от масивно дърво, дървени плоскости и естествен фурнир в мебелната промишленост, за детски мебели и играчки.

И последният продукт е порозапълващ полиуретанов лак за мебели УР-013 – безцветен двукомпонентен лак. Използва се за порозапълващо грундиране на фурнировани дървени повърхности или детайли от масивно дърво в мебелната промишленост, за детски мебели и играчки, преди полагане на финишни полиуретанови лакове.

По силата на рамковото споразумение между Оргахим АД и Поликолор АД-Букурещ, продажбите от сключените в периода 7-13 февруари сделки са за общо 191 630.03 евро.

Засега акциите на Оргахим АД поскъпват с 1.06%, до средните 486.61. Сключените сделки са за 46 лота.