Оргахим пуска нов продукт на пазара

1602
Оргахим пуска нов продукт на пазара

Русенският производител на бои и лакове Оргахим АД () съобщи, че пуска на пазара нов продукт. Това е обезмаслител – съпътстващ продукт, който е смес от безароматни въглеводороди. Предназначен е за почистване и обезмасляване на метални или пластмасови детайли и повърхности от мазни петна, масла и други синтетични замърсители преди последваща обработка.

По-рано този месец стана ясно, че дружеството пусна на пазара други четири продукта. Единият от тях, Vinalkyd 550PE – TALV2 е нисковискозна, тиксотропирана, предварително ускорена, ортофталова, средно реактивоспособна ненаситена полиестерна смола.

Предназначението й е за производство на изделия от стъклопласти, които намират приложение в лодкостроенето, бита, строителството и промишлеността.

Епоксидна смола ЕР-М представлява епоксидна смола с ниска молекулна маса. Използва се за производство на матрици от стъклопласти, кевлар, въглеводородни нишки, ровинг и др.

Третият продукт е лак полиуретанов за мебели УР-13 – двукомпонентен финишен лак – с предназначение за защита и декорация на повърхности и изделия от масивно дърво, дървени плоскости и естествен фурнир в мебелната промишленост, за детски мебели и играчки.

И последният продукт е порозапълващ полиуретанов лак за мебели УР-013 – безцветен двукомпонентен лак. Използва се за порозапълващо грундиране на фурнировани дървени повърхности или детайли от масивно дърво в мебелната промишленост, за детски мебели и играчки, преди полагане на финишни полиуретанови лакове.

По силата на рамковото споразумение между Оргахим АД и Поликолор АД-Букурещ, продажбите от сключените в периода 7-13 февруари сделки са за общо 191 630.03 евро.

Засега акциите на Оргахим АД поскъпват с 1.06%, до средните 486.61. Сключените сделки са за 46 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...