Оргахим пуска нови четири продукта на пазара

1063
Оргахим пуска нови четири продукта на пазара

Оргахим АД-Русе () пуска нови четири продукт на пазара, съобщават от БФБ-София.
Vinalkyd 550PE – TALV2 е нисковискозна, тиксотропирана, предварително ускорена, ортофталова, средно реактивоспособна ненаситена полиестерна смола. Предназначението й е за производство на изделия от стъклопласти, които намират приложение в лодкостроенето, бита, строителството и промишлеността.

Епоксидна смола ЕР-М представлява епоксидна смола с ниска молекулна маса. Използва се за производсво на матрици от стъклопласти, кевлар, въглеводородни нишки, ровинг и др.

Третият продукт е лак полиуретанов за мебели УР-13 – двукомпонентен финишен лак – с предназначение за защита и декорация на повърхности и изделия от масивно дърво, дървени плоскости и естествен фурнир в мебелната промишленост, за детски мебели и играчки.

И последният продукт е порозапълващ полиуретанов лак за мебели УР-013 – безцветен двукомпонентен лак. Използва се за порозапълващо грундиране на фурнировани дървени повърхности или детайли от масивно дърво в мебелната промишленост, за детски мебели и играчки, преди полагане на финишни полиуретанови лакове.

Нетната печалба на Оргахим АД се понижи през 2007 г. до 5.632 млн. лв. (11.2 лв. на акция), спрямо 8.095 млн. лв. (16.09 лв. на акция) година по-рано, показват отчетите на компанията.

До момента днес акциите на компанията поскъпват с 1.83%, до средно ниво 509.60 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg