Оргахим с консолидирана печалба от 12.28 лв. на акция за първото полугодие

856
Оргахим с консолидирана печалба от 12.28 лв. на акция за първото полугодие

Консолидираната печалба на Оргахим е възлязла на 6.174 млн. лева, или 12.28 лв. на акция, за първите шест месеца на годината, посочи консолидирания отчет на дружеството. За сравнение, през същия период на миналата година печалбата на русенският производител на бои възлезе на 1.05 млн. лева.

За добрия резултат е съдействало силното повишение в приходите на дружеството, нараснали с 39.1% до ниво от 59.24 млн. лева, в сравнение с 42.6 млн. лева година по-рано, посочи още консолидирания отчет.

Повишението им почти изцяло се е предопределило от приходите от основна дейнност и по-специално на тези от продажба на продукция и стоки.

Значително понижение са регистрирали положителните разлики от промяна на валутни курсове, понижили се до 664 хил. лева от 2.88 млн. лева година по-рано.

Понижението им обаче, е било компенсирано от нарасналите други финансови приходи до 2.11 млн. лева на фона на липсата на такива година по-рано.

Силно повишение са регистрирали и консолидираните разходи на компанията, нараснали до 52.61 млн. лева в сравнение с 41.14 млн. лева година по-рано. И тук ръстът им е бил предопределен основно от нарастването на разходите за основна дейност.

Намаляват и отрицателните разходи от промяната на валутните курсове до 724 хил. лева, в сравнение с 1.69 млн. лева през първото полугодие на миналата година.

Дружеството е с основен капитал в размер на 503 хил. лева и собствен към края на първите шест месеца в размер на 20.8 млн. лева.

Днес, при изтъргувани 148 акции, книжата на дружеството регистрираха повишение от 1.7% до ниво от 473.55 лв. за брой. За последната една година акциите на компанията са поскъпнали със значителните 429.3%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg