На 29-ти ноември 2007 г. в резиденция „Бояна” се състояха Годишни награди за отговорен бизнес 2007 инициирани за пета поредна година от Българския Форум на Бизнес Лидерите (БФБЛ).

Дългосрочната образователна програма на „Оргахим” АД спечели 2-ро място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал”.

Амбициозната програма е разработена съвместно с Министерство на образованието и науката и се осъществява във всички професионални техникуми по строителство в България, включвайки дейности като представяне на съвременните технологии в строителството и начините за тяхното приложение пред младите професионалисти, осигуряване на стаж в компанията през лятото и посещението й с учебна цел, провеждане на презентации в училищата от представители на „Оргахим”, организиране на посещения на строителни обекти, провеждане на регионални и национални състезания за учениците и представяне на нови възможности за тяхната реализация.

„Годишните награди на БФБЛ са изключителна възможност да се популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да се поощрят останалите фирми да развиват активна социална политика,” каза Мария Шишкова, председател на Българския форум на бизнес лидерите.

По време на събитието, компаниите се състезаваха със своите социално-отговорни проекти в категории – “Инвеститор в човешкия капитал”, “Инвеститор в обществото”, “Инвеститор в образованието”, “Инвеститор в околната среда” и “Маркетинг, свързан с кауза”.