Оргахим ще пусне инсталация за сушене на мокър пясък

979
Оргахим ще пусне инсталация за сушене на мокър пясък

Оргахим АД () ще пусне в експлоатация нова инсталация за сушене на мокър пясък, съобщават от Българска фондова борса.

Капацитетът на инсталацията е 3.5 т/час. Инсталацията е закупена от фирма “СИКА 99”. С тази инсталация се цели снижаване на себестойността на произвежданите от дружеството сухи строителни смеси.

Компанията отчита нетна печалба за полугодието в размер на 6.326 млн. лв. (12.58 лв. на акция), в сравнение с 1.046 млн. лв. (2.08 лв. на акция) година по-рано.

За шестмесечието дружеството е реализирало продажби на готова продукция и суровини за 56.002 млн. лв., което е с 41% повече от съпоставимия период на миналата година. Делът на износа за второто тримесечие представлява 81% от общите продажби.

Основният капитал на компанията е 503 хил. лв., а собственият в края на юни достига 21.15 млн. лв. Основен акционер в дружеството е Уайтбийм холдингс лимитид, контролиран от Поликолор-Румъния, с 64.21 на сто от капитала.

Днес в 77 сделки бяха прехвърлени 343 лота на обща стойност 162 хил. лв., като бе отчетен и нов максимум по позицията на ниво от 527.413 лв. за брой. 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg