Бившият изпълнителен директор на Холдинг Пътища и Железопътна инфраструктура - холдингово дружество - Орлин Хаджиянков е вече и бивш акционер в Холдинг Пътища, Железопътна инфраструктура - холдингово дружество и Мостстрой, за което информират от трите публични компании.

Орлин Хаджиянков се раздели на 13 януари (четвъртък) с притежаваните от него 1 540 487 акции на Холдинг Пътища (5.02% от капитала). Това се случи на извънрегулиран пазар, като прехвърлянето е станало при цена от 5 ст. на акция, или за общо 77 хил. лв. Акциите на дружеството затвориха днешната борсова търговия при 78 стотинки за брой.

Купувач на дела е Евробилдинг 2000, което дружество увеличи дяловото си участие в холдинга до 18.05%.

Същият ден на извънрегулиран пазар са прехвърлени и 19.13% от капитала на Железопътна инфраструктура - холдингово дружество, или 11 167 318 акции на компанията, срещу 68 ст. за лот. Общо участието е изтъргувано за 7.59 млн. лв. За последно книжата на холдинга са търгувани на регулиран пазар срещу 2.65 лв. за лот.

Продавач е отново Орлин Хаджиянков, който и тук, подобно при Холдинг Пътища, занули участието си. Ответната страна по сделката е едноличното дружество Урбаника Пропъртис.

Орлин Хаджиянков вече не е акционер и в Мостстрой, след като продаде своите 378 800 акции, равняващи се на 6.8% от капитала на групата, за малко над 15 хил. лв. (4 стотинки за акция). Цената на затваряне на редовната сесия при Мостстрой днес е 31 стотинки.

И тук възползвалият се от ситуацията отново е Евробилдинг 2000, което дружество вече контролира 33.29% от капитала на Мостстрой.

Да припомним, че Орлин Хаджиянков бе сменен на заеманите от него ръководни позиции в Холдинг Пътища и Железопътна инфраструктура - холдингово дружество в края на 2010 г. Засега той остава в управата на Мостстрой.