ОСА на Българска роза-Севтополис реши да увеличи капитала до 12 млн. лв.

695
ОСА на Българска роза-Севтополис реши да увеличи капитала до 12 млн. лв.

На проведено на 13 юли 2007 г. общо събрание на акционерите на Българска роза-Севтополис АД-Казанлък e прието решение за увеличение на капитала на дружеството от 6 032 712 лв. на 12 065 424 лв., съобщава БФБ.

Ще бъдат емитирани нови 6 032 712 броя обикновени безналични акции с номинална стойност и емисионна 1 лв. всяка. Също така, ОСА упълномощава Съвета на директорите на дружеството да предприеме необходимите действия с оглед изпълнението на това решение, като приеме и внесе за потвърждаване в КФН проспект за първично публично предлагане на акции.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала е 25 юли 2007 г.

Акционерите също са решили печалбата за 2006 г. в размер на 1.608 млн. лв. след заделяне на 10% във фонд Резервен, да се отнесе за покриване на натрупани загуби. Също така ОСА е приело средствата от фонд Общи резерви на дружеството да се използват за покриване на натрупани загуби.

Софарма АД притежава 49.00% от дружеството, докато Телсо АД има 6.6 на сто.

До момента по позицията са изтъргувани общо 6 476 акции на средна цена 6.40 лв., или с 2.07% по-висока от вчера.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg