ОСА на Биовет гласува по 9.5 хил. лв. месечно възнаграждение на членовете на УС

817
ОСА на Биовет гласува по 9.5 хил. лв. месечно възнаграждение на членовете на УС

Общото събрание на акционерите на Биовет АД() определи месечно възнаграждение в размер на 9 500 хил. лв на членовете на Управителния съвет, до провеждане на следващото редовно годишно ОСА . От своя страна, членовете на Надзорния орган ще си поделят по 2 200 лв. месечно, съобщава x3news.

На провелото се на 20 юни събрание акционерите на Биовет АД се произнесоха в подкрепа на мотивирания доклад на Хювефарма АД за целесъобразността и условията за сключване на сделки по чл. 114, ал. 1, т1б от ЗППЦК.

В конкретния случай става дума за предоставяне на обезпечения (недвижими имоти, машини и съоръжения) от страна на Биовет АД, във връзка с договор за кредит между Адванс Пропъртис ООД и Банка Пиреос България АД.

Договорът между Адванс Пропъртис и Банка Пиреос е сключен на 12 юни и е с размер на главницата на равностойността в щатски долари на 160 млн. евро. Редовната лихва е LIBOR + 5%, а лихвата за забава в размер на LIBOR + 5%.

Адванс Пропъртис ООД притежава непряко повече от 25% от гласовете в ОСА на Биовет АД, както и над 25 на сто от гласовете в ОСА на Хювефарма АД. Последното дружество е мажоритарен собственик на компанията от Пещера с дялово участие от 75.58 на сто от капитала.

На проведено заседание на Управителния съвет на Биовет АД в началото на месеца са взети решения за предприемане на необходимите законови действия за прекратяване на дейността и обявяване в ликвидация на Биовет юръп ООД със седалище в Италия, град Барлета .

Ръководството е възложило на изпълнителните директори да представляват дружеството на Общото събрание на съдружниците на Биовет юръп ООД, при вземане на решение за прекратяване на дейността и обявяване в ликвидация на компанията.

Акциите на Биовет Ад не са търгувани на БФБ от 17 юни, когато са прехвърлени 121 лота. Средната цена се е установила на 10.57 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg