ОСА на Булгартабак холдинг отложи решението за извършване на дарение

500
ОСА на Булгартабак холдинг отложи решението за извършване на дарение

Общото събрание на акционерите на Булгартабак холдинг АД () е отложило вземането на решение относно извършване на дарение от дружеството на фондация "Фонд за финансиране на социалните разходи от приватизацията на Булгартабак-Холдинг АД".

Дарението е с цел изплащане обезщетения на работници и служители от Пловдив-Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив (), освободени по чл. 328 от КТ за периода 1 ноември 2006 – 31 март 2007 г., се казва още в съобщение на БФБ.

Размерът на обезщетенията бе определен на 500 хил. лв., което покрива 50% от дължимите суми за изплащане обезщетения на работници и служители на пловдивското дружество.

На проведено извънредно събрание днес е приет докладът на управителните органи за дейността на група Булгартабак през 2007 г., годишния консолидиран финансов отчет на група Булгартабак за 2007 г. и доклада на специализираното одиторско предприятие за извършената проверка на годишния консолидиран финансов отчет на група Булгартабак за миналата година.

Основен акционер в Булгартабак Холдинг е Министерството на икономиката и енергетиката с 79.95% от капитала.

Последната сделка по позицията е на ниво от 28 лв. на акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg