ОСА на Булгартабак холдинг отложи решението за извършване на дарение

522
ОСА на Булгартабак холдинг отложи решението за извършване на дарение

Общото събрание на акционерите на Булгартабак холдинг АД () е отложило вземането на решение относно извършване на дарение от дружеството на фондация "Фонд за финансиране на социалните разходи от приватизацията на Булгартабак-Холдинг АД".

Дарението е с цел изплащане обезщетения на работници и служители от Пловдив-Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив (), освободени по чл. 328 от КТ за периода 1 ноември 2006 – 31 март 2007 г., се казва още в съобщение на БФБ.

Размерът на обезщетенията бе определен на 500 хил. лв., което покрива 50% от дължимите суми за изплащане обезщетения на работници и служители на пловдивското дружество.

На проведено извънредно събрание днес е приет докладът на управителните органи за дейността на група Булгартабак през 2007 г., годишния консолидиран финансов отчет на група Булгартабак за 2007 г. и доклада на специализираното одиторско предприятие за извършената проверка на годишния консолидиран финансов отчет на група Булгартабак за миналата година.

Основен акционер в Булгартабак Холдинг е Министерството на икономиката и енергетиката с 79.95% от капитала.

Последната сделка по позицията е на ниво от 28 лв. на акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...