ОСА на Декотекс упълномощава СД за увеличение на капитала и издаване на облигации

708
ОСА на Декотекс упълномощава СД за увеличение на капитала и издаване на облигации

Декотекс АД-Сливен свиква Общо събрание на акционерите на 15 май 2007 г., на което ще се гласуват промени в устава на дружеството за упълномощаване на Съвета на директорите за увеличение на капитала, както и издаване на облигации, съобщава БФБ.

Новите алинеи дават право на СД да увеличава капитала на дружеството с номинален размер на увеличението до 4 млн. лв. чрез издаване на нови акции. Също така компанията ще може да издава облигации с обща номинална стойност на облигационния заем до 20 млн. лв.

На събранието ще се гласува и решение за разпределение на финансовия резултат за 2006 г. Проектът включа част от печалбата в размер на 150 416.10 лв. да бъде разпределена като дивидент - по 0.01 лв. за една акция. Печалбата на дружеството за миналата година е 1 876 885.34 лв., а неразпределената печалба от минали години е 17 599.68 лв.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 30 май 2007 г. от 11.00 часа на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 25 април 2007 г.

Основният капитал на компанията е 15,04 млн. лв., като мажоритарен собственик е Каппа Технолоджи АД с 91,94 на сто.

Днес книжата на Декотекс се търгуваха на средна цена 3.09 лв. при изтъргувани 6 155 броя.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg