ОСА на Дружба стъкларски заводи е под въпрос

750
ОСА на Дружба стъкларски заводи е под въпрос

От Дружба Стъкларски заводи () уведомяват, че редовността на процедурата по свикване на извънредното Общо събрание на акционерите, насрочено за 26 март 2008 г., е поставена под въпрос поради отказ на Търговския регистър към Агенция по вписванията да обяви поканата за акционерите по надлежен ред. Това гласи корпоративно съобщения на сайта x3news.

Според компанията регистърът отказва да извърши обявяване, изтъквайки като единствен довод, че дружеството не е спазило надлежния 30-дневен срок, предвиден в чл. 223, ал. 3 от Търговския закон. Отказът е постановен, въпреки че заявлението за обявяване на поканата до акционерите е подадено на 15.02.2008 г., а съгласно чл. 19, ал. 3 от Закона за търговския регистър поканата подлежи на незабавно обявяване.

Компанията ще обжалва отказа на Търговския регистър пред Софийски градски съд, като Съветът на директорите на дружеството не възнамерява да отмени провеждането на Общото събрание, насрочено за 26 март 2008 г.

Предвид на настоящата ситуация обаче валидността на приетите на събранието решения ще бъде поставена в зависимост от изхода на съдебното обжалване на отказа на Търговския регистър.

При описаната ситуация, с цел избягване възможността за приемането на недействителни решения, Съветът на директорите на Дружба Стъкларски заводи АД ще посъветва акционерите на събранието, насрочено за 26 март 2008 г., всички решения да бъдат гласувани под условие, че тяхното действие ще настъпи в случай на благоприятен за дружеството завършек на обжалването на отказа на Търговския регистър, както и че съдебният акт влезе в сила най-късно до 13 май 2008 г. включително, се казва още в съобщението.

Нека да припомним, че на събранието акционерите ще решават за увеличение на капитала със собствени средства от 6 689 562 лв. на 53 516 496 лв. чрез издаване на 46 826 934 нови обикновени поименни безналични акции с право на глас и номинална стойност от 1 лв. всяка.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...