Гамакабел АД-Смолян свиква общо събрание на акционерите на 12 октомври, на което ще се обсъжда инвестиционната програма на дружеството за периода 2007-2008 г., съобщи БФБ.

Съветът на директорите предлага на ОСА да одобри ползването на банков кредит за финансирането на инвестиционната програма на дружеството и за оборотни средства за дейността му, като Гамакабел АД да кандидатства за банков кредит пред Първа инвестиционна банка АД в размер до 10 млн. евро и краен срок за погасяване на кредитното задължение до 10 години.

За обезпечаване вземанията на банката да се учреди в нейна полза особен залог на търговското предприятие Гамакабел АД по предвидения в закона ред, както и да се извършат вторични вписвания на залога върху отделните активи, включени в търговското предприятие. Акционерите ще възложат на Изпълнителния директор да договори конкретните условия по кредита.

Акционерите също ще гласуват решение за отнасяне неразпределената печалба от минали години, както и неразпределената печалба от 2006 г., за покриване на загуби на дружеството от минали години.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 30 октомври 2007 г. от 11.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 26 септември 2007 г.;

Традеспот Инвестмънт притежава 48.04% от капитала на дружеството, докато Маренго Трейдинг ЕООД има 43.4 на сто.

До момента днес са изтъргувани 65 акции на средна цена 40.62 лв. за брой.