ОСА на Гамакабел одобри кредитит за финансиране на инвестиционната си програма

455
На проведеното на 30 октомври общо събрание на акционерите на Гамакабел АД-Смолян () бе одобрена инвестиционната програма на дружеството за периода 2007-2008 г., съобщи БФБ.

Също така бе прието ползването на банков кредит за финансирането на инвестиционната програма на дружеството и за оборотни средства за дейността му, като Гамакабел АД ще кандидатства за банков кредит пред Първа инвестиционна банка АД в размер до 10 млн. евро и краен срок за погасяване на кредитното задължение до 10 години.

За обезпечаване вземанията на банката ще се учреди в нейна полза особен залог на търговското предприятие Гамакабел АД по предвидения в закона ред, както и ще се извършат вторични вписвания на залога върху отделните активи, включени в търговското предприятие. Акционерите възлагат на Изпълнителния директор да договори конкретните условия по кредита.

Акционерите гласуваха и решение за отнасяне неразпределената печалба от минали години, както и неразпределената печалба от 2006 г., за покриване на загуби на дружеството от минали години.

Традеспот Инвестмънт притежава 48.04% от капитала на дружеството, докато Маренго Трейдинг ЕООД има 43.4 на сто.

Днес се изтъргуваха 25 акции на компанията на средна цена 40 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg