Хидроизмомат АД свиква общо събрание на акционерите на 27 април 2007 г., на което ще се гласува за увеличение на капитала на дружеството и листването на компанията на Българска фондова борса, става ясно от съобщение в Държавен вестник.

Увеличението на капитала ще се извърши със собствени средства, което включва резервите на дружеството и неразпределената печалба за минали години, без печалбата за 2006 г.

“На предстоящото общо събрание ще предложим на акционерите на дружеството да се гласува увеличение на капитала на дружеството с натрупаните резерви от настоящите 59 191 лв., до 1.3-1.4 млн. лв.”, заяви за Profit.bg Борислав Недялков - председател на СД на Хидроизомат.

„В момента ФК Евър АД подготвя комплекта документи, нужни за регистрацията на емисията в Комисията за финансов надзор и Българска фондова борса,” допълни Недялков.

След вторичното публично предлагане Хидроизомат ще свика ново общо събрание, на което ще бъде предложено увеличение на капитала с около 10%.

„Набраните средства от следващото увеличение на капитала ще се използват за изпълнение на проектите на дружеството." "След второто увеличение очаквам free float-a на дружеството да достигне 30%", каза още Недялков.

За 2006 г. компанията обяви печалба в размер на 354 хил. лв. при приходи от продажби над 2 млн. лв.

Дружеството е част от структурата на Доверие обединен холдинг, като основният акционер е Ритон-П АД с 56% от капитала. Останалата част се притежава от физически лица.

Хидроизомат е основано през 1962 г. Услугите, които дружеството предлага включват полагане на хидроизолации, монтаж на топлоизолационни системи, вътрешни ремонти, транспортни услуги и др.

С материали на компанията са изпълнени сгради и съоръжения на следните компании : АЕЦ “Козлодуй, Летище София, Автомагистрала “Хемус”, Софийско метро, ТЕЦ “Марица Изток”, “Булгартабак”, “Балканфарма”, Министерство на отбраната, Митница – Благоевград, “Медика” – Сандански, “Вратица” – Враца и др.