ОСА на Хидроизомат ще гласува за листване на борсата

931
ОСА на Хидроизомат ще гласува за листване на борсата

Хидроизмомат АД свиква общо събрание на акционерите на 27 април 2007 г., на което ще се гласува за увеличение на капитала на дружеството и листването на компанията на Българска фондова борса, става ясно от съобщение в Държавен вестник.

Увеличението на капитала ще се извърши със собствени средства, което включва резервите на дружеството и неразпределената печалба за минали години, без печалбата за 2006 г.

“На предстоящото общо събрание ще предложим на акционерите на дружеството да се гласува увеличение на капитала на дружеството с натрупаните резерви от настоящите 59 191 лв., до 1.3-1.4 млн. лв.”, заяви за Profit.bg Борислав Недялков - председател на СД на Хидроизомат.

„В момента ФК Евър АД подготвя комплекта документи, нужни за регистрацията на емисията в Комисията за финансов надзор и Българска фондова борса,” допълни Недялков.

След вторичното публично предлагане Хидроизомат ще свика ново общо събрание, на което ще бъде предложено увеличение на капитала с около 10%.

„Набраните средства от следващото увеличение на капитала ще се използват за изпълнение на проектите на дружеството." "След второто увеличение очаквам free float-a на дружеството да достигне 30%", каза още Недялков.

За 2006 г. компанията обяви печалба в размер на 354 хил. лв. при приходи от продажби над 2 млн. лв.

Дружеството е част от структурата на Доверие обединен холдинг, като основният акционер е Ритон-П АД с 56% от капитала. Останалата част се притежава от физически лица.

Хидроизомат е основано през 1962 г. Услугите, които дружеството предлага включват полагане на хидроизолации, монтаж на топлоизолационни системи, вътрешни ремонти, транспортни услуги и др.

С материали на компанията са изпълнени сгради и съоръжения на следните компании : АЕЦ “Козлодуй, Летище София, Автомагистрала “Хемус”, Софийско метро, ТЕЦ “Марица Изток”, “Булгартабак”, “Балканфарма”, Министерство на отбраната, Митница – Благоевград, “Медика” – Сандански, “Вратица” – Враца и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg